Oeverloperdag – Samen op onderzoek voor schone beken (Vessem)

Oeverloperdag - Samen op onderzoek voor schone beken (Vessem)

16 juli 2022 - 16 juli 2022
10:00 - 13:30

  • Organisatie: IVN e.a.

Verrijk samen met ecologen van RAVON, FLORON, Waterschap De Dommel en IVN Natuureducatie op 16 juli tijdens de Oeverloperdag jouw persoonlijke kennis van het leven in onze beken en de beleving ervan. 

Op het land zie je al snel wat er groeit, bloeit, kruipt en zoemt. Maar heb je weleens goed gekeken naar al het water om je heen? Daar bruist het ook van het leven: planten, vissen en allerlei andere waterdieren.
Wil jij op ontdekkingstocht en onderzoeken hoe het zit met de waterkwaliteit en biodiversiteit in Brabantse beken? Ga dan mee oeverlopen tijdens de Oeverloperdag op 16 juli bij de Kleine Beerze meander te Vessem!

Ga op zoek naar zo veel mogelijk verschillende soorten waterdieren en -planten en wordt de winnaar van de Beken Bingo. Of verdiep je juist in een bepaalde soort en leer meer over de herkenning en wat deze soort zegt over de waterkwaliteit.

Ervaring is niet nodig en voor onderzoeksmateriaal wordt gezorgd. Vragen? Neem contact op met Robbert Hesen (r.hesen@ivn.nl).

Oeverlopers is een project waarbij men mensen het leven in en rondom beken willen laten ontdekken en onderzoeken. Naast het organiseren van Oeverloperdagen voor publiek, bieden ze digitale zoekkaarten en tips om zelf op pad te gaan en leiden ze vrijwillige beekonderzoekers, de zogenaamde Oeverlopers, op.

Terug naar agenda

Oeverloperdag – Samen op onderzoek voor schone beken (Vessem)

Hoogeloonseweg 4, 5512 NC Vessem, Netherlands