Oeverloperdag (Tilburg)

Oeverloperdag (Tilburg)

27 augustus 2022 - 27 augustus 2022
10:00 - 13:30

  • Organisatie: RAVON, FLORON, WS De Dommel, IVN
  • Kosten: gratis

Wil jij op ontdekkingstocht en onderzoeken hoe het zit met de waterkwaliteit en biodiversiteit in Brabantse beken? Ga dan mee oeverlopen tijdens de Oeverloperdag op 27 augustus bij de Nieuwe Leij* te Tilburg!

Verrijk samen met ecologen van RAVON, FLORON, Waterschap De Dommel en IVN Natuureducatie jouw persoonlijke kennis van het leven in onze beken en de beleving ervan.
Ga op zoek naar zo veel mogelijk verschillende soorten waterdieren en -planten en wordt de winnaar van de Beken Bingo. Of verdiep je juist in een bepaalde soort en leer meer over de herkenning en wat deze soort zegt over de waterkwaliteit.

Door samen te onderzoeken krijgen we beter inzicht in de biodiversiteit in onze beken. Deze informatie is belangrijk om de waterkwaliteit en daarmee biodiversiteit te verbeteren.

Aanmelden er ervaring is niet nodig. Er wordt voor onderzoeksmateriaal gezorgd. Kinderen zijn onder toezicht van ouders ook van harte welkom. Vragen? Neem contact op met Robbert Hesen (r.hesen@ivn.nl).

* = Nabij St. Elisabeth Ziekenhuis, coördinaten exacte locatie: 51.542722, 5.107250.

Oeverlopers is een project waarbij vrijwillige beekonderzoekers mensen het leven in en rondom beken willen laten ontdekken en onderzoeken. Meer weten? Ga naar www.oeverlopers.nl.

Terug naar agenda

Oeverloperdag (Tilburg)

ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekse Weg, Tilburg, Netherlands