Open avond bij Sterrenwacht Halley (Vinkel)

Open avond bij Sterrenwacht Halley (Vinkel)

24 oktober 2020 - 24 oktober 2020
20:00 - 22:15

  • Organisatie: Sterrenwacht Halley
  • Kosten: 5 euro

Update 15 oktober 2020: Naar aanleiding van de huidige situatie rondom het Coronavirus en de afgekondigde maatregelen hebben de Natuur en Milieufederaties (NMF’s) besloten om tijdens de Nacht van de Nacht van zaterdag 24 oktober geen fysieke activiteiten, bijeenkomsten en evenementen in het donker te organiseren.

Wel roepen de NMF’s iedereen op om de Nacht van de Nacht thuis te beleven! Doof zoveel mogelijk lichten, meld dat aan op de site en geniet van de donkere nacht en sterrenhemel. Via de livestream op facebook brengt de Nacht van de Nacht een interessant programma.

We zenden namelijk op de social media kanalen van de Nachtvandenacht een avondvullend programma uit. Een uiteenlopend programma voor kinderen en ouderen. Het programma start om 19 uur. De host van die avond is ambassadeur, cabaretier en schrijver Vincent Bijlo. Voor een gedetailleerd programma, kijk hier.

_____

24 oktober is het weer Nacht van de Nacht! In Vinkel kan men dan sterren kijken bij sterrenwacht Halley.

Als het goed donker is en niet bewolkt, bekijken we de sterrenhemel en leren we enkele sterrenbeelden en heldere sterren kennen, zoals Grote en Kleine Beer, Cassiopeia, Pegasus, Poolster, Wega en Capella. Ook de Melkweg is te zien. De telescopen worden gericht op onder meer Mars, Jupiter en Saturnus, sterrenhopen en kosmische nevels. In de publiekspresentatie vertellen leden van de sterrenwacht aan de hand van prachtige foto’s over verre sterrenstelsels en het ontstaan en het verdwijnen van sterren en planeten. Ook de gevolgen van lichtvervuiling voor het waarnemen van de sterrenhemel worden deze avond besproken.

Terug naar agenda

Open avond bij Sterrenwacht Halley (Vinkel)

Halleyweg 1, 5383 KT Vinkel, Netherlands