Open dag Dommelbimd (Boxtel)

Open dag Dommelbimd (Boxtel)

9 juli 2023 - 9 juli 2023
10:00 - 16:00

  • Organisatie: Stichting Dommelbimd
  • Kosten: gratis

In het kader van het 10 jarig jubileum, worden op zondag 9 juli de Dommelbimd-poorten wijd open gezet. Vrijwilligers, certificaathouders en eenieder die de Dommelbimd heeft gesteund, of graag eens wil zien, zijn van harte welkom. 

Om 10.00 uur gaan de poorten van de Dommelbimd open. Rond 10.30 uur en 13.00 uur worden er rondleidingen verzorgd; gratis en inschrijven is niet nodig. Start bij de poort van de Dommelbimd aan de Konijnshoolsedreef. Tijdens de rondleidingen wordt uitleg gegeven over de verschillende onderdelen van de unieke natuur van de Dommelbimd.

Doorlopend is er tussen 11.00 – 15.00 uur bovendien voor kinderen het Natuurbeleefpad, wordt er onder deskundige begeleiding geschept naar klein leven in de poel en worden er uilenballen uitgeplozen. Rond 16.00 uur sluiten de poorten weer.

De Dommelbimd is een authentiek Dommeldalgebied van 6,5 hectare nabij het centrum van Boxtel. In 2013 kwam de Dommelbimd in de openbare verkoop. Buurtbewoners (Stichting Dommelbimd) hebben besloten een aankoop te doen om daarmee het gebied veilig te stellen (aangekocht, ingericht, achterstallig onderhoud uitgevoerd en voor minimaal 10 jaar beheerd).

Terug naar agenda

Open dag Dommelbimd (Boxtel)

Konijnshoolsedreef, Boxtel, Netherlands