Open ochtend Energiefabriek Kempenbaan (Tilburg)

Open ochtend Energiefabriek Kempenbaan (Tilburg)

19 september 2021 - 19 september 2021
10:30 - 12:00

  • Organisatie: Energiefabriek013

Zondagochtend 19 september organiseert Energiefabriek013 een open ochtend voor het zonnepanelenproject Energiefabriek Kempenbaan op de geluidswal aan de A58.

Het doel is tweeledig: enerzijds iedereen ontmoeten die al zonnepanelen heeft gereserveerd en anderzijds nieuwe geïnteresseerden bereiken voor de zonnepanelen die nog beschikbaar zijn op deze bijzondere plek.

Omdat de grond vervuild is, is hij niet geschikt om op te bouwen of gewassen op te telen. Door er nu zonnepanelen op te leggen, krijgt de grond toch nog een nuttige functie.

En de initiatiefnemers willen de natuur een handje helpen. Door de panelen hoger te plaatsen, kunnen er kruiden onder groeien. Tussendoor en aan de randen blijft ook ruimte voor begroeiing, zodat op deze plek de biodiversiteit vooruit gaat. Wie wil kan mee met ecoloog Rob Vereijken waar de zonnepanelen komen te liggen.

Er zijn dus al zonnepanelen gereserveerd, maar meer inwoners uit Tilburg, Berkel-Enschot, Goirle, Hilvarenbeek en Moergestel zijn welkom voor de nog beschikbare zonnepanelen in dit postcoderoosproject. Kijk hier voor welke postcodegebieden dit project beschikbaar is. Graag vooraf aanmelden voor de open ochtend via de site van Energiefabriek013.

Terug naar agenda

Open ochtend Energiefabriek Kempenbaan (Tilburg)

Dokter Bloemenlaan 8, Tilburg, Netherlands