Regenwater gebruiken in de tuin met een wadi. Hoe doe je dat? (Tilburg)

Regenwater gebruiken in de tuin met een wadi. Hoe doe je dat? (Tilburg)

15 maart 2024 - 15 maart 2024
09:30 - 11:30

  • Organisatie: Vitamine Groen
  • Kosten: € 25,-

Ontdek in deze workshop dat het helemaal niet zo moeilijk is om de regenpijp af te koppelen op een beplante wadi.

Wat houdt de workshop in?
Door klimaatverandering krijgen we zowel langere droge periodes, als meer regen in korte tijd. Meestal stroomt het hemelwater zo via de dakgoten het riool in. Zonde! Want een paar weken later heb je misschien een hittegolf en

Je leert in deze workshop dat het helemaal niet moeilijk is om zonder gevaar voor overstromingen je regenpijp af te koppelen op een beplante wadi. Je leert je tuinbodem analyseren en in te schatten hoe groot de wadi moet worden t.o.v. het dakoppervlak.
En het leukste: je leert hoe je die wadi tot leven kunt brengen met prachtige, inheemse bloeiende planten. Zodat jouw wadi een magneet voor biodiversiteit wordt!

Na deze workshop heb je een stappenplan tot je beschikking waarmee je dit leuke project in jouw eigen tuin kunt realiseren. Je krijgt inspiratie en praktische informatie met rekentools en plantenlijsten.

Aanmelden voor de workshop kan hier (formulier onderaan de pagina). De workshop is interactief. Er is tijd om stil te staan bij jouw situatie en om al je vragen te beantwoorden.

Terug naar agenda

Regenwater gebruiken in de tuin met een wadi. Hoe doe je dat? (Tilburg)

Un Bietje Groen, Koningshoeven 62, 5018 AB Tilburg, Netherlands