Rondleiding (wandeling) Aarlesche Heide (Best)

Rondleiding (wandeling) Aarlesche Heide (Best)

28 juli 2019
13:30 - 15:00

Natuurgidsen van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem en IVN Best nemen u op zondag 28 juli graag mee voor een wandeling over de Aarlesche Heide in Best.

Ingeklemd tussen de snelweg A58, het Wilhelminakanaal en Philips ligt een verrassend mooi natuurgebied. Al in de Steentijd waren er mensen te vinden op de Aarlesche Heide. Nog altijd is er een oude grafheuvel te zien. Vanaf de middeleeuwen werd de heide afgeplagd en gebruikt in de stallen. Nu is het een natuur- en wandelgebied.
Wanneer je over dit stukje Aarlesche Heide wandelt, denk je in eerste instantie dat er alleen maar heideplanten, eiken en dennen groeien. Maar er valt veel meer te ontdekken! Het gebied heeft ook vennen, zandverstuivingen en kleinschalige bossen. De mooie helder blauwe klokjesgentianen steken boven het maaiveld uit. Verder zie je er vele soorten vogels en vlinders, duizendguldenkruid, zonnedauw, konijnen, vossen en soms een ree. Kortom een zeer gevarieerd gebied.

Verzamelen: halverwege de Gagel (weg tussen het Wilhelminakanaal en Philips-Medical Systems), voorbij het trainingsterrein voor (politie)honden.

Terug naar agenda

Rondleiding (wandeling) Aarlesche Heide (Best)

Gagel, Best, Netherlands