Slootjesdagen 2022

Slootjesdagen 2022

10 juni 2022 - 12 juni 2022
08:00 - 17:00

Van 10 t/m 12 juni 2022 organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant!

Op ruim 100 locaties in het land staan IVN Natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren welke dieren en planten er in en rond de sloot leven. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

De activiteiten zijn door heel Nederland en Brabant, bijvoorbeeld Mierlo, Helmond, Roosendaal of Oosterhout. Klik hier voor een locatie bij jou in de buurt te zoeken.

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Het aantal soorten waterdiertjes en planten geeft inzicht in de biodiversiteit en daarmee de waterkwaliteit van de slootjes. Draag ook bij aan een grootschalige citizen science onderzoek door de waterdiertjes te tellen en in te vullen op de website van Waterdiertjes.nl.

Terug naar agenda

Slootjesdagen 2022

Spoorlaan 434, Tilburg, Netherlands