Slootjesdagen (landelijk)

Slootjesdagen (landelijk)

5 juni 2023 - 11 juni 2023
08:00 - 20:00

  • Organisatie: IVN

De IVN Slootjesdagen vinden in 2023 voor de 9e keer plaats. Van 5 t/m 11 juni organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant.

Tijdens de Slootjesdagen ontdek je het leven in de Nederlandse sloot. Het aantal soorten waterdiertjes en planten geeft inzicht in de biodiversiteit en daarmee de waterkwaliteit van de slootjes.

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen, leerkrachten en (groot)ouders vergroten. Iedereen gaat zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot. Samen met de IVN Natuurgidsen wordt ontdekt welke dieren en planten er in en rond de sloot leven.

Er zijn dan ook diverse locaties waar tijdens de Slootjesdagen activiteiten te beleven zijn, onder andere bij het kasteel in Heeswijk-Dinther, bij het bezoekerscentrum Kraaijenberg in Bergen op Zoom, het spoorpark in Tilburg, de wateren rondom Fort Giessen en op een sportpark in Duizel.  Hou de activiteiten-website van IVN in de gaten voor alle locaties!

Terug naar agenda

Slootjesdagen (landelijk)

Zamek Heeswijk, Parkeerplaats, Kanaaldijk-Noord 4, 5473 VA Heeswijk-Dinther, Netherlands