Startbijeenkomst Basiskwaliteit Natuur (Hilvarenbeek)

Startbijeenkomst Basiskwaliteit Natuur (Hilvarenbeek)

10 juli 2023 - 10 juli 2023
19:30 - 22:00

  • Organisatie: B-teams Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk
  • Kosten: gratis

Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk (GHO) gaan in een unieke pilot van Vogelbescherming Nederland en SoortenNL werken aan Basiskwaliteit Natuur! De pilot begint met een startbijeenkomst waarvoor iedereen, geïnteresseerd, natuurliefhebber of vrijwilliger, ambtenaar, gemeenteraadslid of wethouder, is uitgenodigd. 

De Basiskwaliteit Natuur (BKN) is in een concreet landschap op orde als de daar karakteristieke en algemene soorten, algemeen zijn en blijven (of weer zijn geworden). Door verspreiding en aantallen van verschillende soort(groep)en in kaart te brengen, weten we welke kansen er zijn voor biodiversiteitsherstel. Uitvoering van het project doen vooral vrijwilligers.

Deze bijeenkomst is voor iedereen. Vogelbescherming Nederland geeft er uitleg over BKN en over de pilot, en de deelnemers gaan in workshops in gesprek over BKN in drie verschillende landschapstypen verspreid over de gemeenten.

Deelname aan de workshop is gratis en verplicht niet tot later vrijwilligerswerk: iedereen is van waarde die de pilot BKN kent en steunt. Aanmelden is wel verplicht, ook in verband met de beperkte plaatsen.

Terug naar agenda

Startbijeenkomst Basiskwaliteit Natuur (Hilvarenbeek)

Gemeentehuis Hilvarenbeek, Vrijthof, Hilvarenbeek, Netherlands