Strabrechtse heidedag (Heeze)

Strabrechtse heidedag (Heeze)

18 augustus 2019
11:00 - 16:00

Op zondag 18 augustus wordt de 21e Strabrechtse heidedag georganiseerd. Dit jaar is het thema “Boeren op de heide”.

Dit thema is gekozen vanwege het feit dat de heide eigenlijk een product is van een cultuurhistorisch landbouwsysteem. Daarom is op de heidedag een mobiele houtzagerij is aan het werk en bewerken ploegende trekpaarden de akkers bij De Plaetse. Verder zijn er diverse natuur- en streekorganisaties aanwezig. Voor kinderen is er ook veel te beleven.

Demonstraties
Altijd al willen weten hoe een herder zijn schapen hoedt? Neem dan een kijkje bij de demonstratie van de schaapsherder. Ook worden er oude ambachten gedemonstreerd zoals mandenvlechten, honing- en kaasmaken. Op de groene braderie zijn tientallen natuur- en streekorganisaties aanwezig zoals Brabants Landschap, Wereld Natuur Fonds, Imkers en houtbewerkers.

Kinderactiviteiten
Bij de heidegidsen van Staatsbosbeheer kun je diverse heideschaapjes in elkaar knutselen, geschminkt worden op de touwbrug beklimmen. Een workshop vachtvilten met authentiekewol van de heideschapen kan bij Kempenhaeghe, waar ook een winkeltje is ingericht met leuke eigen gemaakte spulletjes.

Fietsexcursies
Boswachter Erik Schram en Ian Deeben delen hun kennis tijdens een gratis fietsexcursie over de Strabrechtse heide van een uur. Start: 12.15u en 14.00u bij de informatiewagen van Staatsbosbeheer. Er zijn 18 leenfietsen beschikbaar en aanmelden kan bij de informatie stand van Staatsbosbeheer.

Terug naar agenda

Strabrechtse heidedag (Heeze)

De Plaetse 71, 5591 TX Heeze, Heeze-Leende, Netherlands