The Climate Miles

The Climate Miles

6 oktober 2021 - 29 oktober 2021
09:45 - 17:00

The Climate Miles – loop mee naar Glasgow. Vanuit Groningen lopen we naar Glasgow, waar de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties plaatsvindt.

Het jaar 2030 leek zover weg, maar inmiddels hebben we nog maar 9 jaar om de opwarming van onze aarde onder de 1,5 graden te houden en onze uitstoot naar netto nul te brengen. Op dit moment zien we wereldwijd al wat er gebeurt met een opwarming van ongeveer 1,1 graden. Alleen met een crisisaanpak en een enorme versnelling kunnen we onze planeet leefbaar houden.

Iedereen mag meelopen met The Climate Miles naar Glasgow: voor een dag, een aantal dagen of zelfs de hele maand! Let erop dat er flinke afstanden afgelegd worden. Er wordt dagelijks gestart en geëindigd bij een treinstation, waardoor iedereen gemakkelijk kan aan- en afhaken.

Op 6 oktober zal Urgenda* directeur Marjan Minnesma de tocht aftrappen door haar visie te delen op groene waterstof en industrie. Elke dag neemt Marjan lopend een podcast op met een inspirerende gast. 

Kijk hier voor de route van dag tot dag. Aanmelden kan op deze pagina, hier vind je ook meer informatie over bijvoorbeeld het aantal kilometers en eventuele overnachtingen.

*Urgenda is de organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. In 2015 won Urgenda de inmiddels internationaal bekende Klimaatzaak tegen de Nederlandse Staat over het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Terug naar agenda

The Climate Miles

Borkumkade 1, Eemshaven, Netherlands