Themabijeenkomst ‘Basis Kwaliteit Natuur’ (Tilburg)

Themabijeenkomst ‘Basis Kwaliteit Natuur’ (Tilburg)

23 april 2024 - 23 april 2024
19:30 - 22:30

  • Organisatie: Vogelbescherming Nederland e.a.
  • Kosten: gratis

Vogelbescherming Nederland en de gemeente Tilburg organiseren in samenwerking met de Groene Bondgenoten een thema-avond over basiskwaliteit natuur. Basiskwaliteit zouden we minimaal overal moeten hebben. Maar wat is het eigenlijk en hoe we bereiken we dat?

De variatie aan leven neemt nog steeds af. Ook van oudsher algemene soorten planten en dieren staan onder druk en dat is een teken van de slechte kwaliteit van ons landschap en de natuur. Er is actie nodig. Niet alleen in natuurgebieden, maar vooral ook in de landbouw, stedelijk gebied en overal. “Basis Kwaliteit Natuur” kan daarbij helpen. Basiskwaliteit is een ondergrens. Het is de minimale kwaliteit die nodig is voor het leefgebied.

In de avond van dinsdag 23 april probeert men meer duidelijkheid te krijgen over wat basiskwaliteit natuur in de praktijk betekent. Dit gebeurt aan de hand van de documentaire ‘Het Vergeten Leven van Nederland’ door Rik van der Linden. De thema bijeenkomst is in het Natuurmuseum Brabant in Tilburg en toegang is gratis. Aanmelden is gezien het aantal beschikbare plaatsen wel verplicht.

Terug naar agenda

Themabijeenkomst ‘Basis Kwaliteit Natuur’ (Tilburg)