Themabijeenkomst over klimaatverandering (Breda)

Themabijeenkomst over klimaatverandering (Breda)

13 november 2019
18:45 - 21:00

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. De stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde brengt allerlei gevolgen met zich mee voor mens en natuur. We zullen vaker te maken krijgen met hittegolven en periodes van droogte en hevige regen. Door de opschuivende temperatuurgrens verdwijnen er soorten in Nederland. Er komen ook nieuwe bij, zoals de kleurrijke bijeneter, maar ook de tijgermug, een verspreider van tropische ziektes.

De natuur is een belangrijke bondgenoot om de effecten van de klimaatverandering op te vangen. Door natuurgebieden robuuster te maken kunnen planten en dieren zich beter aanpassen aan de veranderingen in het klimaat. Maar we zullen ook anders met ons watergebruik moeten omgaan en ons hele waterstelsel drastisch moeten aanpassen.

Op woensdag 13 november 2019 organiseert de Ledencommissie van Natuurmonumenten een thema-avond over de grote veranderingen die ons, en vooral ook de natuur, te wachten staan. Tijdens deze avond lichten twee sprekers vanuit hun eigen expertise het onderwerp klimaatverandering toe. Ze gaan in op trends, de effecten en oplossingen van het klimaatprobleem met en voor onze natuur.

Programma
18.45 uur            Ontvangst met koffie en thee
19.10 uur            Opening door Wim Hoogveld (NM)
19.15 uur            Lezing door Rob Sluijter (KNMI)
20.00 uur            Pauze
20.15 uur            Lezing door Peter Voorn (NM)
21.00 uur            Einde, evt. napraten met een drankje

Meld u snel aan. Er zijn slechts beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Terug naar agenda

Themabijeenkomst over klimaatverandering (Breda)

Houtakkerstraat 15, 4837 BT Breda, Netherlands