Tocht in het donker (Nulandse heide)

Tocht in het donker (Nulandse heide)

24 oktober 2020 - 24 oktober 2020
19:00 - 21:00

  • Organisatie: IVN 's-Hertogenbosch
  • Kosten: gratis

Update 15 oktober 2020: Naar aanleiding van de huidige situatie rondom het Coronavirus en de afgekondigde maatregelen hebben de Natuur en Milieufederaties (NMF’s) besloten om tijdens de Nacht van de Nacht van zaterdag 24 oktober geen fysieke activiteiten, bijeenkomsten en evenementen in het donker te organiseren.

Wel roepen de NMF’s iedereen op om de Nacht van de Nacht thuis te beleven! Doof zoveel mogelijk lichten, meld dat aan op de site en geniet van de donkere nacht en sterrenhemel. Via de livestream op facebook brengt de Nacht van de Nacht een interessant programma.

We zenden namelijk op de social media kanalen van de Nachtvandenacht een avondvullend programma uit. Een uiteenlopend programma voor kinderen en ouderen. Het programma start om 19 uur. De host van die avond is ambassadeur, cabaretier en schrijver Vincent Bijlo. Voor een gedetailleerd programma, kijk hier.

______

Op zaterdagavond 24 oktober vindt de Nacht van de Nacht plaats. IVN ‘s-Hertogenbosch doet hier aan mee.

Samen met een natuurgids wordt er een wandeling gemaakt en er wordt met batdetectors geluisterd naar het ‘klikken’ van de vleermuizen. Met het vallen van de avond verstommen de vogelgeluiden. En andere soorten worden actief zoals nachtvlinders, vleermuizen en uilen.

De gidsen nemen max 6 deelnemers mee. Aanmelden verplicht. Er wordt aangeraden aan om warme kleding en stevig schoeisel mee te nemen.

Start: om 19.00 op de parkeerplaats aan de Driekoningenstraat in Nuland (dit is een zijstraat van de Waterleidingweg).

Terug naar agenda

Tocht in het donker (Nulandse heide)

Driekoningenstraat, Nuland, Netherlands