Training Vang de watermonsters (Den Bosch)

Training Vang de watermonsters (Den Bosch)

22 mei 2023 - 22 mei 2023
13:30 - 16:00

  • Organisatie: Natuur & Milieu

Vang de watermonsters! Wil je meedoen als burgerwetenschapper voor betere waterkwaliteit? Meld je dan aan voor de training in Den Bosch (13:30u-16u). Of ga je voor de online training in de avond (19:30-21u)?

Nederland heeft de slechtste waterkwaliteit van alle EU-lidstaten: vrijwel geen van onze grote wateren voldoet aan de Europese normen. En dan zijn er nog de kleine wateren, de haarvaten van ons watersysteem: de resultaten van vier jaar burgeronderzoek laten zien dat het ook daarmee heel slecht gesteld is.
Als burgerwetenschapper kun je deze zomer weer in actie komen voor betere waterkwaliteit door 1 tot 5 kleine wateren te meten! Elke meting is van belang.

Voordat je aan de slag gaat, wordt een gratis (online) training aangeboden waarin je goed wordt voorbereid op de meting, en waarin je meer leert over waterkwaliteit. Na de training ontvang je een meetkit: tijd om aan de slag te gaan! Daarna alleen nog de metingen doorgeven en de monsters op de bus doen. Zodra die gegevens zijn geanalyseerd, krijg je nog te weten hoe het gesteld is met jouw gemeten waterkwaliteit.

Met jouw meetgegevens kan meer te weten worden gekomen over de kleine wateren in ons land, krijgen we beter grip op hoe we watervervuiling kunnen verminderen én kunnen we alle betrokken partijen tot actie aanzetten!

Terug naar agenda

Training Vang de watermonsters (Den Bosch)

Den Bosch, Netherlands