Tuincoach opleiding (Geldrop)

Tuincoach opleiding (Geldrop)

24 mei 2024
13:00 - 17:30

  • Organisatie: Velt vzw

De komende jaren wordt de vraag om particuliere tuinen klimaatadaptief te maken steeds groter. Alleen, niet iedere burger heeft groene vingers! Jij wel, en wil je dit graag delen? Word tuincoach!

De opleiding tot tuincoach bestaat uit een trainingsprogramma van 4 dagdelen door professionele lesgevers van Velt. De opleiding biedt je een stevige basis om aan de slag te gaan. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Zo geef je een kort adviserend gesprek bij een buurman of kennis en werk je een eindopdracht uit. Na de opleiding ga je aan de slag met concrete vragen van burgers in randgemeenten.

De lessen vinden plaats op 4 vrijdagen (24 mei, 31 mei, 7 juni en 14 juni) in een groene omgeving van 13.00 tot 17.30 op het landgoed van Kasteel Geldrop.

De opleiding, inclusief het boek ‘De ecologische tuin: van aanleg tot beheer’ kost 139 euro (of 132 euro voor Velt-leden).

Er is plaats voor maximaal 10 tuincoaches. Er wordt een selectie gemaakt op basis van ervaring, motivatie, verspreiding over de provincie Brabant en inschrijfdatum (uiterlijk 8 mei).

Terug naar agenda

Tuincoach opleiding (Geldrop)

Helze 8, Geldrop, Netherlands