Uitdaagrecht biedt kansen voor bewonersgroepen (online)

Uitdaagrecht biedt kansen voor bewonersgroepen (online)

13 december 2023 - 13 december 2023
19:00 - 20:30

  • Organisatie: Groene Bondgenoten
  • Kosten: gratis

Op woensdag 13 december organiseren de Groene Bondgenoten een online webinar over uitdaagrecht. 

Bij het uitdaagrecht kunnen bewoners, maatschappelijke organisaties e.a. taken van gemeente, provincie of waterschap overnemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het beheer van groen in de openbare ruimte.

Zie jij in jouw omgeving kansen om de biodiversiteit te versterken? Wil je als bewonersgroep samenwerken met jouw gemeente, provincie, of waterschap om dit aan te pakken? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden om zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het beheer? Het zogenaamde uitdaagrecht biedt hier kansen voor.

Tijdens deze webinar wordt je meegenomen mee in de mogelijkheden. Thijs Harmsen van het Kennisnetwerk Uitdaagrecht vertelt ons wat het uitdaagrecht is en hoe het werkt, door zijn ervaringen en praktijkvoorbeelden te delen. Daarnaast delen we in dit webinar meer informatie over een aankomende pilot over dit onderwerp, waar initiatieven aan mee kunnen doen.

Meld je aan!

De webinar wordt georganiseerd door Groene Bondgenoten, een samenwerking van Vogelbescherming Nederland, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, SoortenNL en de Natuur en Milieufederaties.

Terug naar agenda

Uitdaagrecht biedt kansen voor bewonersgroepen (online)

Heuvel, Tilburg, Netherlands