Verkiezingsdebat over de transitie naar duurzame landbouw (online)

Verkiezingsdebat over de transitie naar duurzame landbouw (online)

1 februari 2021 - 1 februari 2021
16:00 - 17:45

  • Organisatie: Greenpeace e.a.
  • Kosten: gratis

De maatschappelijke kosten en baten van de noodzakelijke overgang naar duurzame landbouw staan centraal in een bijeenkomst in Nieuwspoort, Den Haag, op 1 februari. Het debat is live te volgen.

Aan de hand van een inleiding van landbouweconoom Krijn Poppe zullen zes kamerleden van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie het gesprek aangaan over hoe deze transitie vorm kan worden gegeven.

Uit het debat zal onder meer blijken hoe de politieke partijen denken over heffingen, premies, subsidies en omschakelfondsen als financiële instrumenten om in de volgende regeringsperiode te komen tot een betere business case voor zowel samenleving als boeren. Om samen de omslag te maken naar natuur-inclusieve kringlooplandbouw, meer extensieve veehouderij, minder vleesconsumptie, meer consumptie van biologische en duurzame voeding en perspectief voor boeren.

Het debat vindt plaats op 1 februari van 16.00 uur -17.45 uur. Locatie: Nieuwspoort, Den Haag. Het debat is via deze link live te volgen.

Het debat wordt georganiseerd door Natuur & Milieu, Greenpeace Nederland, de Transitiecoalitie Voedsel, Bionext en de TAPP Coalitie.

Terug naar agenda

Verkiezingsdebat over de transitie naar duurzame landbouw (online)

Spoorlaan 434, Tilburg, Netherlands