Vogelexcursie door uiterwaarden natuurgebied Keent

Vogelexcursie door uiterwaarden natuurgebied Keent

12 mei 2024 - 12 mei 2024
10:00 - 12:30

  • Organisatie: Brabants Landschap en natuurvereniging IVN Grave
  • Kosten: gratis

Vrijwilligers van Brabants Landschap en natuurvereniging IVN Grave organiseren zondag 12 mei een vogelwandeltocht door de uiterwaarden van het natuurgebied Keent. 

In het natuurontwikkelingsgebied krijgt de natuur volop de ruimte, wat weer goed is voor ruigte- en struweelvogels, vlinders en overige insecten. Tijdens deze excursie maakt u kans op het zien van vogels die weer zijn teruggekeerd van hun overwinterplaats of het gehele jaar bij Keent te zien zijn.

In de uiterwaarden van de voormalige Maasbocht bij Keent vinden veel vogels als lepelaars, reigers, roodborsttapuiten, oeverlopers, ganzen en eenden hun plaats Ook bekende en minder bekende roofvogels fourageren in dit natuurgebied. Zelfs de zeearend is hier geregeld te spotten.

Op een aantal plekken in het natuurgebied staan de gidsen stil om observaties te doen waarbij ook gebruik wordt gemaakt van een telescoop. Deelnemers worden aangeraden een verrekijker mee te nemen.

Startlocatie van de excursie is Informatiecentrum Brabants Landschap en Stichting Taurus, Zuijdenhoutstraat 2 te Keent. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, een vrije gift is welkom.

Terug naar agenda

Vogelexcursie door uiterwaarden natuurgebied Keent