Walking Milieucafé in het Spoorpark (Tilburg)

Walking Milieucafé in het Spoorpark (Tilburg)

2 juli 2020
19:00 - 22:00

Een avondvullend programma op 2 juli met in ieder geval drie bijzondere en gratis excursies in het Spoorpark te Tilburg. In beginsel kunt u er twee meemaken. Mogelijk wordt het programma de komende dagen nog uitgebreid.

Excursie I: De natuur? Ja, de natuur
Het Spoorpark is een succes en een mooi nieuw stukje Tilburgse stadsnatuur, toch? De Tilburgse stadsbioloog Rob Vereijken, stamgast in het Milieucafé, vindt het Spoorpark zeker mooi, maar natuur? Daar heeft Vereijken een uitgesproken mening over. Ondertussen zorgt hij dat u op 2 juli langs de mooiste bomen, struiken en bloemen wandelt, en dat u nadien weet welke vogels, vlinders en andere dieren van al dat moois profiteren. Wellicht laat Vereijken u nog kennis maken met een stukje Spoorpark dat we beter met rust kunnen laten.

Excursie II: Ingenieus watersysteem
Lucy Bathgate is bedenker en vormgever van een ingenieus watersysteem. Dit zorgt voor veel plezier bij de bezoekers van het Spoorpark. Maar het is meer: het levert een bijdrage aan het waterpeil in en om het Spoorpark, gaat Bathgate vertellen. Meer dan belangrijk in tijden als deze, waarin extreme droogte wordt afgewisseld met hevige stortbuien.

Excursie III: Wat een zooi…
Het mooie Spoorpark kent ook een keerzijde. Blikjes, flesjes, bananenschillen, frietbakjes, pizzadozen. Oftewel zwerfafval. Het vervuilt het Spoorpark, het ziet er niet uit en het kost geld om het op te ruimen. Henk Dillingh, afvaldeskundige bij Rijkswaterstaat, informeert u over het rondslingerend vuil, maakt de vergelijking met andere parken in het land en komt met mogelijkheden om zwerfafval te voorkomen. Zodat het park schoner wordt en de beheerskosten dalen.

Programma in vogelvlucht
19:00 uur Ontvangst bij het T-Huis
19:30 uur Eerste ronde excursies
20:15 uur Terug bij het T-Huis
20:45 uur Tweede ronde excursies
21:30 uur Afsluitend drankje

Graag aanmelden vooraf
Een wandeling met anderhalve meter afstand dus. Graag vooraf aanmelden en daarbij aangeven aan welke twee excursies u wil deelnemen. Dat kan nu al met dit aanmeldformulier

Terug naar agenda

Walking Milieucafé in het Spoorpark (Tilburg)

Spoorpark Tilburg, Sint Ceciliastraat, Tilburg, Netherlands