Wandelen op de Strabrechtse heide: cultuur of natuur? (Heeze)

Wandelen op de Strabrechtse heide: cultuur of natuur? (Heeze)

21 juli 2019
14:00 - 16:00

Het is een mooi beeld, die grote stille heide met de herder die eenzaam ronddwaalt. Een oneindige landschap dat zich uitstrekt tot aan de horizon. Alsof het nooit anders geweest is. Maar de mens heeft wel degelijk een rol gespeeld in de loop van de eeuwen. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan het einde van de Rul in Heeze (Natuurpoort De Plaetse).

De Strabrechtse heide is één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Nederland. In het gebied zijn ook een aantal mooie vennen te vinden. Zo is er het Beuven, het grootste ven van Nederland, en er groeien bijzondere planten, zoals het waterlepeltje en de vleesetende zonnedauw.

De natuurgidsen van IVN Heeze-Leende nemen u graag op sleeptouw en vertellen over alles wat er leeft en groeit. Tijdens de wandeling komt ook de historie van “Strabrecht” aan bod. Want dat verhaal van die grote stille heide dat klopte niet altijd, ook vroeger niet. En is het werk van mensenhanden geweest of uit zichzelf ontstaan?

Terug naar agenda

Wandelen op de Strabrechtse heide: cultuur of natuur? (Heeze)

De Plaetse 71a, Heeze, Netherlands