Wandeling Leenderbos (Leende)

Wandeling Leenderbos (Leende)

15 december 2019
14:00 - 16:00

Op zondag 15 december kunt u met IVN Heeze-Leende op pad voor een wandeling door het Leenderbos. Het Leenderbos is in de crisisjaren aangeplant met grove den, bestemd als stuthout in de Limburgse kolenmijnen. Ook in de winter is het altijd mooi groen.

Het is een zeer afwisselend gebied met bos, heide, zandverstuivingen en vennen. Behalve de nachtzwaluw komen er veel andere vogels voor waaronder de roerdomp, de wespendief en de ijsvogel. Verder veel reeën, vossen, hazen en konijnen. Een boeiend gebied waar in ieder jaargetijde wat te zien is.

Staatsbosbeheer werkt aan gedeeltelijke omvorming van naald- naar loofhout. Een afwisseling van grote open stukken, poelen, natte zones en brede open banen helpen diverse diersoorten zich beter van de ene naar de ander kant te verplaatsen. Soorten die daarvan profiteren zijn onder andere de nachtzwaluw en de kleine parelmoervlinder.

De wandeling start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Valkenswaardseweg. Er is een mogelijkheid te kiezen voor een lange of korte wandeling.

Terug naar agenda

Wandeling Leenderbos (Leende)

Valkenswaardseweg, Leende, Netherlands