Warandelezing 2019: biodiversiteit (Tilburg)

Warandelezing 2019: biodiversiteit (Tilburg)

12 november 2019
19:30 - 21:30

Graag nodigen we u uit voor de Warandelezing 2019. Dit jaar staat de duurzaamheidslezing in het teken van biodiversiteit.

Het doel van de Warandelezing is het bevorderen van gesprekken over duurzaamheidsvraagstukken in onze provincie. Prominente Nederlanders geven hun kijk op hoe een duurzaam Noord-Brabant eruit zou kunnen zien en hoe we dit kunnen realiseren.

De sprekers dit jaar zijn:
Koos Biesmeijer (ecoloog en wetenschappelijk directeur bij Naturalis Biodiversity Center);
Rik Grashoff (gedeputeerde van Natuur, Water en Milieu).

Krimpende biodiversiteit bedreigt menselijk leven waarschuwt onderzoek. Wereldwijd -ook in Nederland- verdwijnen grote aantallen soorten. Planten- en diersoorten op aarde nemen in zo’n rap tempo af, dat ook het menselijk leven wordt bedreigd. Dat komt naar voren uit een groot wetenschappelijk onderzoek naar de biodiversiteit op aarde van Ipbes, een aan de Verenigde Naties gelieerde organisatie.

Hoe kunnen we het tij keren? Koos Biesmeijer is de spil in een netwerk van maatschappelijke partners en bedrijven dat werkt aan biodiversiteitsherstel.

Aanmelden voor de Warandelezing kan hier.

Praktische informatie:
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: aula Cobbenhagen-gebouw, Warandelaan 2, Tilburg University

De Warandelezing wordt georganiseerd door Academic Forum, Tilburg Sustainability Center, Asset en Brabantse Milieufederatie.

Terug naar agenda

Warandelezing 2019: biodiversiteit (Tilburg)

Warandelaan 2, Tilburg, Netherlands