Warmetruiendag 2020 (landelijk)

Warmetruiendag 2020 (landelijk)

7 februari 2020
07:00 - 23:00

Verwarm jezelf, niet de wereld; met dit motto melden elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag. Want wist je dat we met één graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? En als we dit allemaal samen doen kunnen we op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. Kortom: samen hebben we impact, en dát is waar we met Warmetruiendag voor gaan.

De Wereld van Warmetruiendag ontketent de kracht van het collectief en is van iedereen: van mensen die de thermostaat lager zetten of hun huizen isoleren tot mensen die samen een windmolen kopen: de Wereld van Warmetruiendag is Power to the People. Warmetruiendag zet daarbij energiebesparing – en de belangrijkste factor daarbij: wijzelf, de mens – in het zonnetje. In 2050 willen we een schone energievoorziening: hoe ziet dat eruit? Warmetruiendag zet nú energiebesparing op 1 en onderzoekt de schone energievoorzieningen van de toekomst. En… de schoonste energie is natuurlijk de energie die je niet gebruikt.

Kortom: zet die verwarming lager, trek een extra warme trui aan en deel je klimaatoplossingen op de kaart, zet je actie of lievelings warme truiverhaal op social media, en doe mee! En wil je meer lezen, weten, inspiratie? Check de site van Warmetruiendag!

Terug naar agenda

Warmetruiendag 2020 (landelijk)

Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg, Netherlands