Webinar: Water voor natuur

Webinar: Water voor natuur

9 maart 2021 - 9 maart 2021
19:00 - 21:30

  Ben je ook bezorgd over de drooggevallen vennen, sloten en beken van afgelopen zomer? Wil je weten hoe we het Brabants waterbeheer toekomstbestendig kunnen maken? En welke oplossingen er te bedenken zijn? Tijdens het webinar ‘Water voor natuur’ krijgt je antwoord op al deze vragen.

  Om een nieuwe droogtecrisis te voorkomen is het tijd om maatregelen te nemen. Er valt genoeg regen in Brabant, maar dit water wordt te snel afgevoerd via de Maas naar de Noordzee. En dat terwijl de Brabantse natuur en landbouw dit water in de zomer zo hard nodig heeft.

  Het webinar ‘Water voor natuur’ is bedoeld om je te informeren over de uitkomsten van het onderzoek ‘Een verkenning naar de Watervraag van de Noord-Brabantse natuur’. Dit onderzoek van Brabants Landschap, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie is recent uitgevoerd door Deltares. Daarnaast willen we je op de hoogte stellen van de waterplannen van de waterschappen en de provincie. Ook geven we je handvatten zodat jij jouw stem kunt laten horen.

  Je leert tijdens de avond:

  • Hoeveel water de natuur nodig heeft.
  • Welke maatregelen nodig zijn om water voor natuur beschikbaar te maken.
  • Welke ambities en plannen waterschappen en provincie hebben om verdroging van de natuur op te lossen, en zijn die voldoende.
  • Hoe je als groene vrijwilliger of lokale natuur- en milieuorganisatie je stem kunt laten horen.

  Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht, je ontvangt dan vooraf nog een herinnering met het programma en de link om deel te nemen.

  Datum: 9 maart 2021
  Tijd: 19.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
  Locatie: via ZOOM

  Terug naar agenda

  Webinar: Water voor natuur

  Spoorlaan 434, Tilburg, Netherlands