Week van de Brabantse Wal

Week van de Brabantse Wal

8 september 2019
09:00 - 17:00

  • Organisatie: Natuurmonumenten, Brabants Landschap e.a.

Jaarlijks trekt deze dag meer dan 7000 bezoekers en staat de duurzame, toeristische en recreatieve Brabantse Wal in de spotlight. Dit jaar is het niet alleen de dag van de Brabantse Wal maar de Week van de Brabantse Wal! Een week lang allerlei activiteiten in de hele regio.

Programma:
Zondag 8 september: Woensdrechtse Boerendag
Alles wat met het boerenleven te maken heeft, staat uitgestald op het weiland. Het thema dit jaar is “beleef het buitenleven”.

Woensdag 11 september: Natuurlijk Brabantse Wal!
Natuurmonumenten, Brabants Landschap en Natuurpodium brengen een gevarieerd programma op verschillende locaties in het buitengebied van Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom.

Donderdag 12 september: Klassenboeren! 
Scholen uit de regio gaan op bezoek bij Klassenboeren op de Brabantse Wal. Klassenboeren is een vereniging van agrarische bedrijven die voor kinderen een veilige en interessante omgeving biedt om te leren in de praktijk.

Vrijdag 13 september: extra editie ProefMei College on Tour 
Spraakmakende colleges in een eigentijdse setting. De extra editie staat in het teken van de korte keten en de vrijetijdseconomie. Het slot college gaat over ons klimaat en wordt gegeven door Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaat beraad.

Zaterdag 14 september: ‘Kijk binnen bij agrarische bedrijven’ 
Pak de fiets, neem een bakkie mee en ga de boer op! Tijdens je tocht verzamel je de ingrediënten voor een heerlijk maal wat voor je aan het einde van de tocht wordt klaargemaakt op een bijzondere locatie.

Zondag 15 september: Brabantse Wal Dag 2019 
Ook dit jaar weer op Landgoed Mattemburgh. Meer dan 60 standhouders nemen je mee op reis over de Brabantse Wal. Toerisme, recreatie, duurzaam en innovatief Brabantse Wal zijn de hoofdthema’s net zoals genieten van het eetbare landgoed en Orangerie Mattemburgh.

Meer informatie: Brabants Landschap en VVV Brabantse Wal.

Terug naar agenda

Week van de Brabantse Wal

Steenbergsestraat 6, 4611 TE Bergen op Zoom, Netherlands