Week van het Landschap (Udenhout)

Week van het Landschap (Udenhout)

12 oktober 2019
09:00 - 17:00

Deze week wordt jaarlijks gehouden voor iedereen die de natuur van ‘dichtbij’ huis wil beleven. Dit jaar vindt het evenement plaats bij het terrein van de voormalige steenfabriek in Udenhout.

Prachtige natuur hebben we te danken aan de steenindustrie. Meer dan 100 jaar heeft de steenfabriek in Udenhout leem gewonnen. Rond 1965 werden er 28 miljoen stenen per jaar gemaakt. Het is een enorm complex wat nu terug gegeven is aan de natuur. Ruderale natuur dan wel te verstaan met soorten die van een ‘stenige’ omgeving houden. Een van de fabrieksvloeren wordt een enorme boomkikkerpoel. De das heeft zijn sporen reeds achter gelaten en reeën laten zich zien. Ook kikkers en salamanders zijn er blij mee, zo kunnen ze tenminste veilig van het ene naar het andere gebied gaan. En in de toekomst vormt deze plek een belangrijke verbindingszone tussen De Loonse en Drunense Duinen en de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

In de ‘Week’ kunt u dagelijks komen kijken en genieten van de authentieke Brabants Landschapssfeer tijdens de activiteiten voor jong en oud. Er wordt een divers programma aangeboden, zoals nestkastjes kleien, timmeren en schilderen (13, 16, 19 en 20 oktober) en er worden diverse workshops georganiseerd. Op de vloer van een voormalige fabriekshal wordt een pop-up buitenbrasserie ingericht en is het Heerkenshuis met een infopunt te bezoeken.

Data: zondag 13 tot en met zondag 20 oktober 2019.
Locatie: terrein van de voormalige steenfabriek, Van Ginnekenweg 12 in Udenhout.

Terug naar agenda

Week van het Landschap (Udenhout)

Van Ginnekenweg 12, Udenhout, Netherlands