Werkatelier: Versnellen lokale Energietransitie (Breda)

Werkatelier: Versnellen lokale Energietransitie (Breda)

14 oktober 2022 - 14 oktober 2022
10:00 - 13:00

  • Organisatie: RES West Brabant e.a.
  • Kosten: gratis, inclusief lunch

Op 14 oktober organiseren de energieregio West-Brabant, Stichting Support ONS 2050 en Rabobank een bijeenkomst voor energiecoöperaties.
Naast de coöperaties zijn ook andere geïnteresseerde partijen van harte welkom om een evenwicht te zoeken in de verdere professionalisering van de coöperaties.

Energiecoöperaties zijn essentieel voor het succes van de energietransitie. Opgericht door burgers worden deze coöperaties eigenaar van wind- of zonneparken in de omgeving.
Zo kunnen burgers als lid meebeslissen en mee profiteren van de opwek van duurzame energie bij hen in de buurt. Dat vergroot het draagvlak en versnelt de realisatie van de ambitieuze klimaatdoelstellingen. Ondanks de laatste ontwikkelingen rondom netschaarste moeten we nog steeds vooruit.

Op dit moment participeren burgers nog te weinig bij energieprojecten en zijn burgers vaak geenmede-eigenaar van een windmolen of zonneveld. Dat kan en moet anders! Daarom wordt een bijeenkomst georganiseerd voor energiecoöperaties (en andere geïnteresseerde partijen). Het doel is om de professionaliteit van deze lokale energiecoöperaties te versterken. Om dit te behalen wordt het FRES Ontwikkelfonds opgericht.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via dit formulier.

Terug naar agenda

Werkatelier: Versnellen lokale Energietransitie (Breda)

Bouvignelaan 5, Breda, Netherlands