Word moestuincoach in Brabant – Ondersteun scholen en kinderopvang

Word moestuincoach in Brabant - Ondersteun scholen en kinderopvang

4 juni 2021 - 8 oktober 2021
10:00 - 16:00

  • Organisatie: IVN Natuureducatie, Jong Leren Eten Brabant, Velt

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Doe dan mee met de opleiding ‘Moestuincoach’!

Het is wetenschappelijk aangetoond: moestuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel. En de komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Alleen niet iedere leerkracht heeft groene vingers. Daarom is er behoefte aan moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan.

De opleiding bestaat uit een trainingsprogramma van 4 dagen door professionele lesgevers van Velt en IVN. Verwacht een praktijkgerichte opleiding met veel eigen inbreng en thuisopdrachten. De lessen vinden plaats op vrijdagen van 10.00 tot 16.00 op een locatie in de regio Breda.

Kandidaten voor de opleiding hebben minstens 2 jaar ervaring met het werken in een natuurlijke moestuin en zijn na de opleiding minstens 4 halve dagen per maand beschikbaar.

De opleiding kost € 160,- (leden Velt/IVN) of € 200,- (niet-leden). Aanmelden kan tot en met 5 mei 2021. Er is plaats voor maximaal 22 personen.

Na de opleiding ga je aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang omtrent moestuinieren. Dit doe je als vrijwilliger, of met een vergoeding die je zelf met school/kinderopvang afstemt.

Meer weten? Kijk op de site van IVN of stuur een mail naar de docent Marieke Dekker m.dekker@ivn.nl o.v.v. moestuincoach.

Terug naar agenda

Word moestuincoach in Brabant – Ondersteun scholen en kinderopvang

Breda, Netherlands