Zandpadenexcursie in Deurne

Zandpadenexcursie in Deurne

7 oktober 2023 - 7 oktober 2023
09:30 - 13:00

  • Organisatie: Brabantse Milieufederatie
  • Kosten: gratis

Op 7 oktober organiseren we als Brabantse Milieufederatie weer een informatieve zandpadenexcursie. Dit keer gaan we kijken in Deurne, aan de rand van de Peel. Een mooi gebied, met allerlei waardevolle zandpaden. Ga je mee op pad?

Steeds meer onverharde wegen gaan verloren. Dat terwijl deze onverharde wegen belangrijk zijn voor de biodiversiteit van de gebieden: ze worden gebruikt door allerlei insecten, vogels en zoogdieren en de bermen bestaan uit allerlei planten.

Teun Nelemans, stagiair bij de BMF en student aan de HAS, heeft in de gemeenten Deurne, Someren en Asten onderzoek gedaan naar de waarde van zandpaden voor de natuur. Hij heeft onder andere onderzoek gedaan naar de soorten die te vinden zijn op onverharde paden.

Ook door andere organisaties is onderzoek gedaan naar de waarden van zandpaden. Zo heeft de heemkundekring van Deurne de cultuurhistorische waarden in beeld gebracht.

We nemen jullie dit najaar graag mee op een zandpadenexcursie om, onder het genot van een mooie wandeling, meer te vertellen over de uitkomsten van deze onderzoeken. Samen verkennen we de waardevolle zandpaden! Wandel je mee?

De exacte locatie van start volgt nog. We sluiten de wandeling af met koffie en thee.

AANMELDEN

Terug naar agenda

Zandpadenexcursie in Deurne

Deurne, Netherlands