Geniet van onze mooie Brabantse natuur op YouTube

Blog | Thema: Algemeen

mei 11, 2020

Geniet van onze mooie Brabantse natuur op YouTube

Foto ter illustratie

Geniet nu van de mooiste Brabantse natuurgebieden vanaf de bank. Loop met ons mee over zandpaden, vaar door West-Brabant en geniet van de ‘bosschen en vennen’ van Oisterwijk.

Om drukte in de natuur te vermijden, hebben we een overzicht gemaakt van prachtige Brabantse natuurfilms. Wil je zelf aan de slag? Deel dan jouw natuurfoto’s of video’s op social media met #natuurdichtbij.

Dit bericht wordt aangevuld. Heb je een tip voor een natuurfilm? Mail deze naar communicatie@brabantsemilieufederatie.nl

Het Brabantse Zandpad

Duur: 15m:58s
Zandpaden zijn heel belangrijk voor allerlei dieren en planten. Bovendien zijn het cultuurhistorische pareltjes in het moderne landschap. Natuurfilmer Mark Kapteijns heeft dat prachtig in beeld gebracht in deze documentaire.

Water van West-Brabant

Duur: 15m:42s
Geniet vanaf het water van West-Brabant! Vaar mee langs de plaatsen Oudenbosch, Hoeven, Etten-Leur en eindig in Breda. Daarnaast wordt Zevenbergen te voet aangedaan.

Biesbosch – Holland Natuur in de Delta

Duur: 5m:07s
De Biesbosch geldt voor de meeste Nederlanders als een van de meest ‘Hollandse’ landschappen van ons land. Bekijk fragmenten uit de film ‘Holland Natuur in de Delta’ van de Brabantse Biesbosch.

Adembenemend Markdal

Duur: 10m:13s

Duur: 1m50s
Het Markdal bij Breda heeft adembenemende natuur. In deze video’s worden beelden vanuit de lucht getoond.

Nationaal Park de Groote Peel

Duur: 4m:27s
De Groote Peel is een restant van het eens zo grote hoogveenmoeras De Peel op de grens van Noord-Brabant en Limburg. Vlieg met een drone mee over het natuurgebied.

Brabantse Natuur

Duur: 47m:45s
Andre van Bussel maakt foto’s en video’s in onze Brabantse natuurgebieden. Bekijk de fotobeelden uit Gemert, Ospel, De Rips, Grotelsche Heide en Griendtsveen met op de achtergrond ontspannende muziek.

Natuur in Brabant

Duur: 10m:23s
Geniet van Brabantse landschappen in de omgeving van Den Dungen bij ‘s-Hertogenbosch. Ben van der Donk neemt je in vogelvlucht mee door het gebied.

Foto’s uit het Groene Woud

Duur: 5m:17s
Het Groene Woud ligt tussen ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Je kan er heerlijk genieten van de Brabantse natuur. Frans W. toont zijn fotocollectie in deze video.

30 jaar Vrijwillig Landschapsbeheer Uden

Duur: 6m:07s
Video over de realisatie van een landschappelijk raamwerk in het buitengebied van Uden in samenwerking met gemeente, waterschap, provincie en terreinbeheerders/coördinatiepunt landschapsbeheer, alsmede met boeren, burgers en buitenlui.

De Maasheggen, een eeuwenoud behaaglijk landschap

Duur: 19m:54s
Eeuwenoude, uitbundig bloeiende mei- en sleedoorns maken een uniek en betoverend landschap. Ver voor het gebruik van prikkeldraad gebruikte boeren al de jonge bomen en struiken als afrastering langs weilanden. Zo ontstonden omheiningen, waar vee niet doorheen kon dringen. De Maasheggen in de gemeente Boxmeer zijn op deze manier ontstaan.

Bonus: Uit Den Ouden Doosch

Duur: 5m39s
Van onze Brabantse natuur genieten we al honderden jaren. Bekijk nu deze unieke film uit 1917 (!) van de ‘bosschen en vennen’ van Oisterwijk. Je ziet beelden van heide, bossen en vennen, mensen die zwemmen in de vennen en de uitspanning Venkraai.

Foutje gezien?

Tags:

Neem contact op

Het laatste nieuws

 • Nieuws
  12 april 2024 Terug bij de startlocatie van Plan Boom
 • Nieuws
  05 april 2024 Maak nú scherpe keuzes voor de toekomst van Brabant: reactie BMF op Perspectiefnota 2025
 • Nieuws
  26 maart 2024 Gedreven Brabanders duiken in de omgevingswet met training ‘Vergroen je buurt met de omgevingswet’
 • Nieuws
  25 maart 2024 Verbinding en inzichten bij coalitiedag Boer&Buur met natuur
 • Nieuws
  25 maart 2024 Natuurorganisaties blijven strijden voor Europese natuur

Meer nieuws