Tips: 5x circulaire verjaardagscadeaus van rond de 20 euro

Blog | Thema: Persoonlijke tips

mei 2, 2023

Tips: 5x circulaire verjaardagscadeaus van rond de 20 euro

Duurzame cadeaus zijn beter voor de wereld, leuk om te geven én om te krijgen! Maar wist je dat er ook circulaire cadeaus bestaan? Die zijn duurzaam, origineel en dragen bovendien bij aan het verminderen van afval en het sluiten van kringlopen. Daarom 5 tips voor origineel Brabants én circulaire verjaardagscadeaus rond de €20. 

Het meest duurzame cadeau is misschien nog wel het cadeau dat je niet geeft. Geef bijvoorbeeld in plaats van spullen een donatie voor een goed doel of een uitje cadeau (mits je daar dan weer duurzaam naartoe reist natuurlijk). Wil je toch iets geven? Dan zijn onderstaande vijf tips wat voor jou!

1. Ovenwanten van oud-brandweerpak

Deze ovenwanten worden door Remade Industry uit Dongen gemaakt van oude brandweerpakken. Of oude ambulance-, politie-, reddingsbrigade- en defensiepakken. Hartstikke origineel én zeker weten vuurvast. Door deze wanten cadeau te geven, draag je bij aan een circulaire economie in Brabant.

Te koop vanaf 19,99  

2. Alcoholische drank van Dik&Schil

Met Dik&Schil worden er sterke dranken gemaakt van restproducten. Dik&Schil verzamelt sinaasappelschillen en koffiedik en maakt daar (met de hand) sterke drank van. Een Orangecello gemaakt van sinaasappelschillen, een koffielikeur gemaakt van koffiedik, een gin gemaakt van sinaasappelschillen en overgebleven kruiden en een Palomacello gemaakt van grapefruitschillen en rabarberresten. Brabants, lekker én circulair.

Te koop vanaf €20,95 

3. Vinyl klokken

Dankzij dit circulaire cadeau kom je nooit meer te laat. Deze klokken zijn gemaakt van oude LP-platen. Yesterday’s Vinyl biedt naast standaard klokken en bureauklokken ook gepersonaliseerde klokken en ‘skylines’ van o.a. Brabantse dorpen en steden. Zoals deze klok met de skyline van Schijndel.

Te koop voor ongeveer €20,- 

4. Kunst van afgedankte teenslippers

Deze vrolijke kunstwerken van Nic&Mic worden met de hand gemaakt van afgedankte, versleten teenslippers. Beschikbaar als verschillende dieren en in diverse maten en kleuren. Met dit cadeau draag je bovendien bij aan lokale werkgelegenheid in Afrika.

Te koop vanaf €18,50 

5. Babyshower overhemd-jurkjes

Deze overhemdjurkjes van kledingruil-atelier Awesome uit Eindhoven worden gemaakt van oude overhemden, die niet meer verkocht of geruild kunnen worden. Door er een nieuw kledingstuk van te maken, wordt het een origineel en circulair babyshower- of kraamcadeau!

Te koop vanaf €15,

Maak je cadeau compleet met een circulaire kaart

De bloeikaarten van Bloom your Message worden gemaakt van oude kranten, gerecycled karton of katoenresten waar zaden in verwerkt zijn. Wanneer de kaart in aarde wordt gelegd, groeien er fleurige bloemen, kruiden of groenten uit! Dat is nog eens een duurzame felicitatie!

Te koop vanaf €2,99 

 

Meer circulaire cadeaus

Niet gevonden wat je zocht? Op ons Servicepunt Circulair vind je een overzicht van alle Nederlandse circulaire producten en initiatieven. Daar zit vast een origineel, duurzaam én circulair cadeau voor je tussen!

Kijk verder op het Servicepunt Circulair

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!