Bezoek Permatuin Hoge Raam te Haaren

Bezoek Permatuin Hoge Raam te Haaren

20 juli 2024 - 20 juli 2024
14:00 - 16:30

  • Organisatie: Vermeer Duurzame Diensten
  • Kosten: 15 euro
  • Meer informatie: John Vermeer

Op het adres Hoge Raam 5 in Haaren (Vermeer Duurzame Diensten*) zijn diverse goede voorbeelden van permacultuur en voedselbossen. Wil je een daar keer een kijkje nemen en je laten inspireren? Dat kan op 20 juli tijdens een rondleiding!

Sinds 2009 is op het adres een permacultuurtuin als samentuin met 6 deelnemende gezinnen. Dat wil zeggen dat er wordt samengewerkt in de tuin, samen oogsten, samen zaaien, samen vieren. Ook zijn er mooie voorbeelden te vinden van klimaatadaptatie.

Er zijn tevens diverse voorbeelden van voedselbos-elementen aanwezig. Formeel mag het geen voedselbos heten (het is kleiner dan 0,5ha), maar er zijn veel inspirerende voorbeelden. Zoals Tiny’s Sweet Forest met alleen maar zoete bessen en vruchten, een houtwal die is doorontwikkeld naar een voedselbosrand, diverse aparte variëteiten zoals PawPaw (dat is een lekkere vrucht), Vijg, Uiensoepboom etc.

De rondleiding met pauze duurt ongeveer 2 uur. In de pauze wordt biologische koffie of thee en iets lekkers geserveerd. Voor particulieren wordt € 15,00 p.p. gerekend, kinderen en personen in de bijstand mogen gratis. Vantevoren aanmelden per e-mail is wel noodzakelijk, dat kan via vermeerduurzamediensten@gmail.com.

* Vermeer Duurzame Diensten vervult de aanjaagfunctie voor Voedselbossen in Brabant. John Vermeer is één van de verzorgers van onze voedselboscursussen.

Terug naar agenda

Bezoek Permatuin Hoge Raam te Haaren

Hoge Raam 5, Haaren, Netherlands