Boergondische markt van Brabantse grond (Eindhoven)

Boergondische markt van Brabantse grond (Eindhoven)

4 oktober 2019
11:00 - 19:00

  • Organisatie: Vijf Brabantse Horeca opleidingen voor koksstudenten en Slow Food Brabant
  • Kosten: Toegang gratis, evt. proefknipkaart 15 euro
  • Website: https://boergondischemarkt.nl/

Proef, beleef en leer alles over lekker, puur en eerlijk eten op de Boergondische markt van Brabantse grond. Vier het rijke aanbod aan Brabantse streekproducten, kook- en teelttechnieken en krijg een betere kijk op de korte keten.

We kijken naar Brabantse landbouw, naar ambachtelijke tradities en erfgoed. Maar we kijken ook vooruit, naar innovaties en nieuwe manieren van natuurlijke voortbrenging.

Struin langs de bruisende boerenmarkt met kramen met producten waar Brabant trots is. Maak kennis met Brabantse streekboeren, proef hun lekkernijen en/ of koop direct aan hun kraam.

Neem deel aan de talloze workshops en lezingen. Leer in een dag alles over ons Brabants culinaire erfgoed, oude en nieuwe kooktechnieken, zoals verschillende manieren van conserveren. Of begin van je eigen Brabantse moestuin. Bekijk films en documentaires over echte ambachtsmensen en lokale helden van de Brabantse Wal, Kempen tot aan de Peel.

John Vermeer van www.vermeerdd.nl is in samenwerking met de Brabantse Milieufederatie de grote aanjager van de voedselbosbeweging in Brabant. Hij zal tijdens zijn presentatie je meenemen over de rol van voedselbossen voor behoud van biodiversiteit en de bijdrage aan het oplossen van het klimaatprobleem. Maar zeker ook hoe gezond voedsel wordt geteeld in het bos en hoe we daar als consument van kunnen genieten in onze eigen keuken.

De toegang is gratis, zo ook de workshops, demonstraties en lezingen! Daarnaast is er natuurlijk de spannende wedstrijd tussen de 5 teams van koksleerlingen en hun streekboer. Bezoekers kunnen de fingerfood-gerechtjes die speciaal gemaakt zijn voor deze dag zelf proeven en beoordelen. Hiervoor kun je een proefkaart kopen voor 15 euro.

Proef, ervaar, leer en geniet mee. Ben er ook bij op vrijdag 4 oktober in Eindhoven!

Terug naar agenda

Boergondische markt van Brabantse grond (Eindhoven)

Sterrenlaan 10, Eindhoven, Netherlands