Elke gemeente haar eigen buurtvoedselbos (Berlicum)

Elke gemeente haar eigen buurtvoedselbos (Berlicum)

16 september 2023 - 16 september 2023
13:00 - 17:00

  • Organisatie: Brabantse Milieufederatie
  • Kosten: gratis

Ben jij inwoner of ambtenaar? En zou jij ook wel een voedselbos in jouw dorp of wijk willen? Een voedselbos dat op gemeenschappelijke grond staat en onderhouden wordt door een groep inwoners? Dat kan! Er zijn in Brabant al verschillende zogenaamde ‘buurtvoedselbossen’. In deze praktische en inspirerende bijeenkomst ontdek je hoe het opzetten van het buurtvoedselbos d’Ekkers in Berlicum aangepakt is.

De focus bij deze bijeenkomst ligt op het voortbestaan van een buurtvoedselbos. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op zaken als: Hoe ga je om met beheer? Hoe kom je aan vrijwilligers en hoe bind je die? Wie kan er gebruik maken van het voedselbos? Hoe pak je educatie aan? Hoe blijf je zorgen voor zoveel mogelijk biodiversiteit? En natuurlijk maken we een rondje door het voedselbos zelf! Voor het hele programma, kijk hier.

Je kunt je tot 10 september aanmelden.

MELD JE AAN!

Wil je ook weten hoe je een voedselbos ontwerpt en aanlegt? Volg dan de basiscursus ‘Voedselbossen’. En heb je speciaal vragen over de financiering van (buurt)voedselbossen? Dan is de masterclass ‘financiering voedselbossen’ iets voor jou.

Terug naar agenda

Elke gemeente haar eigen buurtvoedselbos (Berlicum)

Westakkers 42a, 5258 SC Berlicum, Netherlands