Training begeleiden en werven van vrijwilligers (online)

Training begeleiden en werven van vrijwilligers (online)

24 augustus 2021 - 7 september 2021
13:30 - 16:30

  • Organisatie: Brabantse Milieufederatie e.a.
  • Kosten: gratis

Hoe kun je nog beter vrijwilligers aan jouw werkgroep binden? Hoe versterk je jouw rol en positie als (werk)groep coördinator? Hoe zorg je dat niet al het werk op jouw schouders rust, maar juist wordt gedragen door een brede groep vrijwilligers? Meld je nu aan voor onze training voor groepscoördinatoren.

In de training staat jouw praktijk als coördinator centraal. In drie digitale bijeenkomsten ga je samen met andere coördinatoren aan de slag om werkende aanpakken te vinden die bij jou passen. Zo kun je als coördinator een krachtige en energieke groep hebben én houden. Ook is er alle gelegenheid voor uitwisseling en netwerken met je collega-coördinatoren van andere groene organisaties.

Meld je aan (je wordt doorgestuurd naar de site van IVN).

Aan het eind van de training:

  • Weet je hoe je verschillende soorten vrijwilligers kunt vinden en binden;
  • Ben je geïnspireerd en voel je je ondersteund om jouw werk als vrijwillige coördinator met plezier en resultaat te (blijven) doen;
  • Heb je inzicht in jouw eigen functioneren als groepscoördinator (inclusief de grenzen van mandaat en inzet van de vrijwilligers), en weet je wat goed gaat en wat je nog kan verbeteren;
  • Heb je inzicht in de samenstelling en werkwijze van jouw groep (betrokkenheid, motivatie, verhoudingen, sfeer, mix), en ben je in staat om ieder naar wederzijdse tevredenheid in te zetten en aan te sturen.
  • Heb je handvatten gekregen om het bovenstaande ook in de praktijk te brengen.

De training is bedoeld voor vrijwillige (werk)groep coördinatoren van lokale natuur- en milieuorganisaties in Brabant. Ook voor andere rollen binnen groene organisaties, waar werving, behoud en effectieve aansturing van vrijwilligers belangrijk is, kan deze training waardevolle kennis, ervaring en methodiek aanreiken.

Data: 24, 31 augustus, 7 september
Tijd: 13:30-16:30 uur
Locatie: Online via ZOOM

Aanmelden verplicht via dit formulier (je wordt doorgestuurd naar de site van IVN).

Deze training wordt mede mogelijk gemaakt door groene organisaties in Brabant waaronder IVN Natuureducatie, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Natuurmonumenten, Ravon en de Brabantse Milieufederatie.

Terug naar agenda

Training begeleiden en werven van vrijwilligers (online)

Spoorlaan 434, Tilburg, Netherlands