Vanaf 2 november | Begeleiden en werven van vrijwilligers

Project | Thema: Natuur & Landschap

Online | Training begeleiden en werven van vrijwilligers (vanaf 2 november)

Hoe kun je nog beter vrijwilligers aan jouw werkgroep binden? Hoe versterk je jouw rol en positie als (werk)groep coördinator? Hoe zorg je dat niet al het werk op jouw schouders rust, maar juist wordt gedragen door een brede groep vrijwilligers? Meld je nu aan voor een van onze trainingen voor groepscoördinatoren.

INSCHRIJVEN

De Brabantse Milieufederatie organiseert samen met de andere groene organisaties in Brabant een praktijkgerichte training voor (werk)groep coördinatoren van lokale natuur- en milieuorganisaties.

In de training staat jouw praktijk als coördinator centraal. In drie digitale bijeenkomsten ga je samen met andere coördinatoren aan de slag om werkende aanpakken te vinden die bij jou passen. Zo kun je als coördinator een krachtige en energieke groep hebben én houden. Ook is er alle gelegenheid voor uitwisseling en netwerken met je collega-coördinatoren van andere groene organisaties.

‘Het was heel mooi dat we kennis deelden – dus samen komen tot de beste antwoorden en ervaringen. Top!’’ – oud-deelnemer van de training

Je leert tijdens de training

Aan het eind van de training:

  • Weet je hoe je verschillende soorten vrijwilligers kunt vinden en binden;
  • Ben je geïnspireerd en voel je je ondersteund om jouw werk als vrijwillige coördinator met plezier en resultaat te (blijven) doen;
  • Heb je inzicht in jouw eigen functioneren als groepscoördinator (inclusief de grenzen van mandaat en inzet van de vrijwilligers), en weet je wat goed gaat en wat je nog kan verbeteren;
  • Heb je inzicht in de samenstelling en werkwijze van jouw groep (betrokkenheid, motivatie, verhoudingen, sfeer, mix), en ben je in staat om ieder naar wederzijdse tevredenheid in te zetten en aan te sturen.
  • Heb je handvatten gekregen om het bovenstaande ook in de praktijk te brengen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor vrijwillige (werk)groep coördinatoren van lokale natuur- en milieuorganisaties in Brabant. Ook voor andere rollen binnen groene organisaties, waar werving, behoud en effectieve aansturing van vrijwilligers belangrijk is, kan deze training waardevolle kennis, ervaring en methodiek aanreiken.

Praktische informatie

De training wordt dit najaar 4x aangeboden, elke training bestaat uit drie bijeenkomsten van 3 uur en vindt plaats via Zoom. Deze training is gratis.

Na opgave ontvang je ongeveer een week voor de start van de training een programma en nadere informatie. De training volg je via het programma Zoom. Je ontvangt hierover uitleg. Mocht je niet bekend zijn met Zoom, dan zorgen wij voor extra ondersteuning hierin.

Inschrijven

INSCHRIJVEN NOVEMBER 2021

Datum: 2, 9, 16 november
Tijd: 19:00-22:00 uur
Locatie: Online via ZOOM

INSCHRIJVEN NOVEMBER/DECEMBER 2021

Datum: 26 november, 3, 10 december
Tijd: 13:30-16:30 uur
Locatie: Online via ZOOM

INSCHRIJVEN TERUGKOMDAG 2022

Datum: Terugkombijeenkomst dinsdag 25 januari
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Online via ZOOM

 

Deze training is een initiatief van Impuls Groene Vrijwilligers Noord-Brabant, bestaande uit IVN Brabant, Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie, Floron, Natuurmonumenten, RAVON en Staatsbosbeheer. Het project wordt gefinancierd door Provincie Noord-Brabant.

Neem contact op

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!