Word moestuincoach (regio Eindhoven) – inschrijving gesloten

Word moestuincoach (regio Eindhoven) - inschrijving gesloten

19 september 2019
10:00 - 16:00

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding ‘Moestuincoach’ van Jong Leren Eten, Velt en IVN die dit najaar start in de regio Eindhoven.

De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Echter, niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom wordt gezocht naar moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin?

Wie zijn geschikt voor de opleiding?
Kandidaten voor de opleiding:
•    hebben minstens 2 jaar ervaring met het werken een natuurlijke moestuin en met werken met kinderen
•    zijn gedreven en enthousiast om kinderen iets bij te brengen over voedselproductie en hebben affiniteit met het verwerken van voedsel
•    volgen de volledige opleiding tot moestuincoach en zijn na de opleiding minstens 4 halve dagen per maand beschikbaar voor scholen/kinderopvang (beschikbaarheid hangt af van de vraag)
•    zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), of zijn bereid deze aan te vragen tijdens de opleiding.

De opleiding
Verwacht een praktijkgerichte opleiding met veel eigen inbreng. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Naast de 4 opleidingsdagen voorzie je ook tijd om thuisopdrachten uit te werken. Zo geef je een korte gastles op een school en werk je (alleen of in groep) een eindopdracht uit. De opdrachten geven je een goed beeld van wat er in de praktijk als moestuincoach van jou verwacht zal worden.

De opleiding bestaat uit een trainingsprogramma van 4 dagen door professionele lesgevers van Velt en IVN.
De lessen vinden plaats op de 4 donderdagen 19 september, 10 oktober, 14 november en 12 december 2019, elke keer van 10.00 tot 16.00u. De opleiding vindt plaats in de regio Eindhoven. Een van de leslocaties is de Genneper Hoeve, overige leslocaties worden later bekend gemaakt.

Inschrijving
Wil je graag deelnemen, geef je dan vóór 31 augustus 2019 op via aanmeldformulier-moestuincoach-opleiding. Selectie op basis van motivatie en ervaring vindt plaats in de eerste week van september.

En na de opleiding?
Na de opleiding ga je aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang omtrent moestuinieren. Scholen kunnen hiervoor verschillende subsidies aanvragen. Jij ontvangt via de school een vergoeding die afhankelijk is van het aantal sessies dat je geeft en de financiële mogelijkheden van de school.

Scholen/kinderopvang kunnen jou vinden via de website van Jong Leren Eten, maar je kunt ook zelf actief aan de slag gaan. Verder biedt de opleiding jou een landelijk netwerk van moestuincoaches, waar inspiratie en tips gedeeld kunnen worden en mooie samenwerkingen kunnen ontstaan.

Terug naar agenda

Word moestuincoach (regio Eindhoven) – inschrijving gesloten

Tongelreeppad 1, 5644 RZ Eindhoven, Netherlands