Aanplant voor Das en Patrijs in Sint-Michielsgestel

januari 25, 2016

Aanplant voor Das en Patrijs in Sint-Michielsgestel

Op 16 januari 2016 zijn in natuurgebied Dooibroek in Sint-Michielsgestel 1500 bomen en struiken geplant. Vele vrijwilligers waren naar de prachtige locatie gekomen om een handje te helpen.

20160115 18 St Michielsgestel. Dooibroek, statiefoto eerste geplante boom 3Dit betekent de tweede aanplant in een reeks van vier, ter compensatie van de uitbreiding van golfbaan De Dommel.  De grond waar is aangeplant zal beheerd worden door het Brabants Landschap. Het planten van de eerste boom gebeurde door de directeuren van Brabants Landschap en de Brabantse Milieufederatie, A van Abeelen van het Groene Hart Brabant en  door bestuurders van de golfbaan.

De aanplant van een tiental boom- en struiksoorten zorgt voor het versterken van het leefgebied van zowel das en patrijs in Het Groene Woud. De vruchten van deze bomen en struiken dienen als voedsel voor deze dieren.

Eerder is het leefgebied van das en patrijs bij de Hemelrijksche Hoeve in Biezenmortel versterkt. Binnenkort volgt de aanplant nabij de Kloosterstraat in Den Bosch en bij een landgoed ten zuiden van de golfbaan.