Brabantse Samentuinen in Berlicum, Haaren en Oisterwijk

mei 27, 2015

Brabantse Samentuinen in Berlicum, Haaren en Oisterwijk

De Brabantse Milieufederatie en Velt (Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren) werken op steeds meer gebieden als partners intensief samen, onder andere voor het project Samentuinen. De BMF en Velt gaan het komend jaar drie Samentuinen in Brabant ondersteunen met kennis en een kleine financiële bijdrage.

Zaterdag 2 mei was de aftrap van de begeleiding. Lieven David van Velt en Anja Kleijn namens BMF bezochten de tuinen voor een kennismaking en een eerste advies. Het komende jaar kunnen ze met al hun vragen terecht bij Velt-experts, zowel via mail als tijdens praktijklessen.

Samentuinen Berlicum
Buitengewone Samentuin in Berlicum ligt op het terrein van Cello aan de Beekstraat, net buiten de bebouwde kom. De samentuiniers gaan op zo’n 800 m2 aan de slag. De grond is nu nog kaal, maar het perceel ligt mooi omzoomd door kas, pad en boomgaard. En de tuiniers kunnen gebruik maken van bestaande faciliteiten, een kas en een waterpomp en gereedschap.

 

Samentuinen HaarenAchter de Kerk in Haaren ligt al een kleine boomgaard van ca. 300 m2. Deze idyllische plek gaat uitgebreid worden met een even grote samentuin. Hoewel de grond nog amper is ontdaan van bouwafval, heeft Erik de contouren van de tuin al uitgezet en een begin gemaakt met het onderhouden van de verwaarloosde boomgaard. Er gaat iets moois ontstaan op dit stille plekje naast de kerk.
Samentuinen Oisterwijk

Op D’n Ekker Leer en Beleef Moestuin aan Hoog Heukelom te Oisterwijk is het teeltseizoen al volop begonnen: er is gepoot en gezaaid, de bonenstaken staan klaar en de andijvie en aardappelen zijn al te zien. Kinderen kunnen hier een eigen moestuintje onderhouden. De tuin ligt naast een boerderij en net buiten de bebouwde kom. Een ideale plek om samen te leren, beleven en genieten.

Via deze pagina, onze website en de Facebookpagina van Brabants Duurzaam Voedsel, kan je de drie samentuinen blijven volgen.