Breng met ons circulaire bedrijven in Brabant in kaart

Nieuws | Thema: Circulaire economie

januari 23, 2020

Breng met ons circulaire bedrijven in Brabant in kaart

Afval bestaat niet in een circulaire economie, elk product of elke grondstof wordt weer gebruikt in kringlopen. De BMF wil deze beweging stimuleren. Doe mee en breng met ons de huidige stand van de Brabantse circulaire economie in kaart.

De circulaire economie biedt veel kansen. We verkleinen de afvalberg en de vraag naar grondstoffen door producten te maken die makkelijk hergebruikt, gerecycled of gerepareerd kunnen worden. Als Brabantse Milieufederatie ondersteunen wij initiatieven in Brabant om te experimenteren met circulaire economie. Help ons bij het in kaart brengen van de initiatieven in Brabant.

MAIL JOUW TIP

Samen circulair

Deze inventarisatie geeft inzicht in koplopers op het gebied van circulair ondernemen en laat zien waar kansen liggen voor nieuwe diensten en producten. Samen kunnen we de circulaire economie een boost geven! Het onderzoek naar de circulaire economie wordt uitgevoerd door milieukundestudent Nick van Zoest.

“Ik vind het klimaat en onze leefomgeving belangrijk en iets waar we samen voorzichtig mee om moeten gaan”, vertelt Nick enthousiast. Hij loopt sinds november 2019 stage bij de BMF. “Voor mij is vooral het woord ‘samen’ van belang. Alleen is het lastig om voor verandering te zorgen, maar samen kan er echt iets bereikt worden. Ik denk dat de BMF hard werkt om de juiste partijen binnen Brabant met elkaar te koppelen, de aangesloten groepen zijn daar een goed voorbeeld van.”

Ken je bedrijven in Brabant die al bezig zijn met circulair ondernemen? Geeft deze aan ons door, dat kan door een mail te sturen naar Nick van Zoest op nvzoest@brabantsemilieufederatie.nl

Tags:

Tip ons: breng met ons de circulaire economie in kaart!

Meer nieuws