Brieven aan verkenner en nieuwe statenleden Provincie Noord-Brabant

Nieuws | Thema: Algemeen

april 5, 2023

Brieven aan verkenner en nieuwe statenleden Provinciale Staten Noord-Brabant

Provinciehuis Noord-Brabant. Foto: Erik van der Burgt

De nieuwe statenleden in de provincie Noord-Brabant zijn vorige week geïnstalleerd. Ondertussen is de verkenner, Sacha Ausems, op zoek naar de politieke partijen die samen de Gedeputeerde Staten (het dagelijks bestuur) van de provincie willen leveren. De BMF heeft met verschillende partners de hand uitgestoken naar de politiek om ook de komende bestuursperiode samen te werken voor een duurzaam, natuurinclusief Brabant.

Suggesties voor een duurzaam en natuurinclusief regeerakkoord

Samen met Brabants Landschap en Natuurmonumenten stuurden we afgelopen week een brief naar verkenner Sacha Ausems. Zij verkent op dit moment welke partijen de komende vier jaar als coalitie de uitdagingen aan willen pakken.

Het nieuwe bestuur staat voor ingewikkelde opgaves. Om de natuur en de biodiversiteit te versterken en de problemen met verdroging, waterkwaliteit, stikstof en klimaat aan te pakken, zijn creatieve en doortastende oplossingen nodig. Gelukkig staat het nieuwe bestuur er straks niet alleen voor. De BMF, Brabants Landschap, Natuurmonumenten en alle maatschappelijke partners pakken de uitdagingen graag samen met de provincie op.

Hoewel de opgaves groot en complex zijn, kunnen we samen Brabant groener, gezonder en mooier maken. Voor huidige én toekomstige generaties Brabanders.

Lees hier de hele brief

Felicitatiebrief aan de nieuwe statenleden

Daarnaast hebben we  samen met de manifestpartners de statenleden met hun benoeming gefeliciteerd. We kijken uit naar de samenwerking met het nieuwe provinciale bestuur. De manifestpartners zullen in de volgende fase van de formatie de (in)formateur onze gezamenlijke oproep aanbieden, met aanbevelingen voor uitvoeringskracht, governance en grondbeschikbaarheid.

Lees hier de hele brief

Tags:

Foutje gezien? Mail naar communicatie@brabantsemilieufederatie.nl

DOE MET ONS MEE
Sluit je aan voor een duurzaam Brabant!