Verbinding en inzichten bij coalitiedag Boer&Buur met natuur

maart 25, 2024

Verbinding en inzichten bij coalitiedag Boer&Buur met natuur

Boer&Buur met Natuur

Donderdag 21 maart was de eerste Boer&Buur met Natuur Coalitiedag, georganiseerd bij één van de 24 deelnemers van het project: Boerderij Eyckenstein. Naast de 24 coalities waren ook de projecttrekkers van de Natuur en Milieufederaties uit de 12 provincies én de partners (Caring Farmers, Herenboeren, Land van Ons, Burgerboerderijen en Lenteland) van de partij. 

Binnen het project Boer&Buur met Natuur ondersteunen wij samenwerkingen van boeren en burgers die werken aan oplossingen voor een toekomstbestendige landbouw. De 24 coalities konden op deze dag ook de boeren en buren uit de andere provincies leren kennen. Dat leverde inspirerende verhalen en veel nieuwe inzichten op.

Samen leren

Zo namen Johannes Regelink van Burgerboerderij De Patrijs en Paul Opdam, een van de initiatiefnemers van de coalitie IJsselmarke, ons mee in hun ervaringen en inzichten. Maar ook uitdagingen en knelpunten werden gedeeld. Hoe kun je als lokale en duurzame boer bijvoorbeeld je producten in de stad verkopen, direct aan de duurzame consument? Of hoe betrek je enthousiaste vrijwilligers en omwonenden bij jouw boerderij? Zo konden de Boer & Buur coalities leren van pioniers die hun ervaringen presenteerden.

We kijken terug op een leerzame, interessante én leuke dag op een inspirerende locatie. De lessen die gepresenteerd werden nemen we mee naar Brabant, waar de Brabantse Milieufederatie Bioboerderij ’t Schop en Zorgboerderij de Zwaluw ondersteunt bij het opzetten van hun eigen coalities!

Boer&Buur met Natuur

We kijken met een fijne blik terug op deze waardevolle dag. Ben je benieuwd naar de 24 coalities? Of wil je meer lezen over deze bijeenkomst en het project? Dit vind je allemaal op de website van Boer&Buur met Natuur.

Lees meer

 

Meet weten over dit project?

Profiel Joep van Overbeek

Joep van Overbeek

Transitieadviseur Landbouw & Circulaire Economie

ONTVANG UPDATES

 • Nieuws
  17 april 2024 Henk Leenders en Angelique Heijnen: Nieuwe leden Raad van Toezicht
 • Nieuws
  12 april 2024 Terug bij de startlocatie van Plan Boom
 • Nieuws
  05 april 2024 Maak nú scherpe keuzes voor de toekomst van Brabant: reactie BMF op Perspectiefnota 2025
 • Nieuws
  26 maart 2024 Gedreven Brabanders duiken in de omgevingswet met training ‘Vergroen je buurt met de omgevingswet’
 • Nieuws
  25 maart 2024 Verbinding en inzichten bij coalitiedag Boer&Buur met natuur

Meer nieuws

DOE MET ONS MEE
Sluit je aan voor een duurzaam Brabant!