Congres over duurzame mobiliteit in Someren

september 14, 2015

Congres over duurzame mobiliteit in Someren

Studievereniging EGEA uit Utrecht organiseert een congres in Someren waar meer dan 200 Europese geografen bijeen komen om na te denken over het thema ‘Duurzame Mobiliteit: Driving into the Future’. Een unieke mogelijkheid om krachten uit verschillende Europese landen te bundelen en samen een plan te ontwerpen voor de toekomst.

De deelnemers worden op 20 september verwelkomd op het Janskerkhof in Utrecht. Na een korte rondleiding door de stad vindt de openingsceremonie plaats in het Academiegebouw. In de namiddag wordt naar Someren gereisd om daar vijf dagen lang alles over duurzame mobiliteit te leren.

Dankzij een unieke samenwerking met onder meer de Universiteit Utrecht, het ministerie van Infrastructuur & Milieu en grote multinationals, zoals ingenieursbedrijf Royal Haskoning en verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng, is er een interessant wetenschappelijk programma tot stand gekomen. Tijdens lezingen, debatten, workshops en excursies gaan de studenten nadenken over de toekomst van duurzame mobiliteit. Zo bezoeken de studenten de Rotterdamse haven en kunnen zij inspiratie opdoen tijdens workshops over de toekomst van duurzame vervoersmiddelen als de fiets en carpoolen. In deze workshops ontwerpen zij ideeën voor de toekomst. Ideeën die gebruikt kunnen worden door wetenschappers, overheden en bedrijven. En aangezien het congres al binnen drie weken volgeboekt was zijn de verwachtingen onder deelnemers en organisatie hooggespannen.

Zie voor meer informatie: http://www.egea.eu/activities/annual-congress-2015/