Crowdfunding voor zonnedak van 320 zonnepanelen in Vught

februari 6, 2017

Crowdfunding voor zonnedak van 320 zonnepanelen in Vught

Op maandag 6 februari 19.30 uur start de crowdfunding voor het realiseren van een zonnedak bij de sportaccommodatie van Prins Hendrik in Vught. Voor huishoudens, die niet zelf in staat zijn om zonnepanelen op eigen dak te plaatsen, is dit de ideale mogelijkheid om toch te profiteren van zonne-energie. Iedereen kan meedoen met het project. Waar men ook woont, bij welke energieleverancier men ook stroom afneemt.

Via installateur Solisplan worden de 320 zonnepanelen aangeboden op zonnepanelendelen.nl. Dit platform, afgelopen jaar door de Verenigde Naties genomineerd voor de Momentum-for-Change Lighthouse activity award om klimaatverandering tegen te gaan, verbindt zonne-energieprojecten aan consumenten die zelf geen (geschikt) dak hebben voor zonnepanelen. Men kan al vanaf 25 euro investeren in de ‘ZonneDelen’, om vervolgens 10 jaar lang rendement te krijgen uit deze investering. Daarbij wordt de volledige investering weer terugbetaald. Net zoals bij zonnepanelen op het eigen huis, is het rendement afhankelijk van de hoeveelheid opgewekte stroom en de dan geldende stroomprijzen.

De zonnepanelen worden op het dak van het gebouw naast de atletiekbaan geplaatst en zal in het eerste volledige productiejaar ongeveer 72.500 kWH zonnestroom opwekken. Dat staat ongeveer gelijk aan het verbruik van ruim 24 huishoudens. Via een subsidie (SDE+) vanuit de overheid is er veel zekerheid ingebouwd in het project. De overheid geeft namelijk gedurende de looptijd een minimum prijs af per duurzame eenheid opgewekte stroom (kWh). Op basis daarvan is er een aantrekkelijk rendement te behalen en wordt er samen gezorgd voor meer duurzame energie.

Meer info? Kijk op: https://www.zonnepanelendelen.nl/project/prinshendrik.