Vacature | Den Food Bosch zoekt nieuwe beheerder

Nieuws | Thema: Voedselbossen

februari 18, 2020

Vacature | Voedselbos bij Den Bosch zoekt nieuwe beheerder

Foto: Den Food Bosch

Stichting Den Food Bosch zoekt een nieuwe beheerder voor het twee jaar jonge voedselbos Volmeer in St. Michielsgestel. Solliciteren kan tot uiterlijk 1 maart 2020.

De stichting zoekt een ervaren boeren of tuinder om het voedselbos te beheren. De beheerder van het voedselbos is verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het bos tot een rijk productief systeem. Daarbij is het belangrijk om aandacht te hebben voor successie, agrobiodiversiteit en gezond bodembeheer.

Voedselbos Volmeer ligt bij Het Volmeer in St. Michielsgestel. De Brabantse Milieufederatie bezoekt het voedselbos regelmatig met cursisten van de voedselboscursussen. Het is een prachtige, unieke plek van bijna een hectare groot. Je vindt er een enorm divers agro-ecosysteem met groot- en kleinfruit en noten, bijzondere gewassen, en veel potentie voor kruiden en vaste (groente)gewassen.

Het voedselbos heeft een goede start gemaakt en biedt veel capaciteit om supergezonde gewassen te produceren voor de rechtstreekse verkoop aan restaurants en consumenten.

Den Food Bosch

Het voedselbos is een initiatief van de Stichting Den Food Bosch, die tot doel heeft aan te tonen hoe je commercieel succesvol kunt zijn met het telen van voedsel in een écht duurzaam systeem op basis van ecologische successie en biodiversiteit. Bovendien is het de bedoeling om via onderzoek en educatie de kennis over voedselbossen te verdiepen en verspreiden. Het land wordt gepacht van Waterschap de Dommel.

Als beheerder van Volmeer werk je aan de toekomst van de landbouw. Je zet je in voor het verbouwen van een diversiteit aan voedzame gewassen.

Meer weten, kijk dan op de site van Den Food Bosch of lees het functieprofiel.

Tags:

Neem contact op

Laatste nieuws

 • Nieuws
  16 juli 2024 Terugblik bezoek aan boer Eric: biologisch melkveehouder en landschapsbeheerder in de Maasheggen
 • Nieuws
  15 juli 2024 34 nieuwe natuurgidsen in Noordoost-Brabant met steun van het BMF-activiteitenfonds
 • Nieuws
  08 juli 2024 Handleiding Natuurvriendelijk Isoleren: zo houd je rekening met kwetsbare dieren
 • Nieuws
  04 juli 2024 Op de koffie in een klimaatbestendige tuin in den Dungen
 • Nieuws
  01 juli 2024 Terugblik waterwandeling Bossche Broek Zuid: veel interesse in natuurherstelmaatregelen

Meer nieuws