Vacature | Den Food Bosch zoekt nieuwe beheerder

Nieuws | Thema: Voedselbossen

februari 18, 2020

Vacature | Voedselbos bij Den Bosch zoekt nieuwe beheerder

Foto: Den Food Bosch

Stichting Den Food Bosch zoekt een nieuwe beheerder voor het twee jaar jonge voedselbos Volmeer in St. Michielsgestel. Solliciteren kan tot uiterlijk 1 maart 2020.

De stichting zoekt een ervaren boeren of tuinder om het voedselbos te beheren. De beheerder van het voedselbos is verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het bos tot een rijk productief systeem. Daarbij is het belangrijk om aandacht te hebben voor successie, agrobiodiversiteit en gezond bodembeheer.

Voedselbos Volmeer ligt bij Het Volmeer in St. Michielsgestel. De Brabantse Milieufederatie bezoekt het voedselbos regelmatig met cursisten van de voedselboscursussen. Het is een prachtige, unieke plek van bijna een hectare groot. Je vindt er een enorm divers agro-ecosysteem met groot- en kleinfruit en noten, bijzondere gewassen, en veel potentie voor kruiden en vaste (groente)gewassen.

Het voedselbos heeft een goede start gemaakt en biedt veel capaciteit om supergezonde gewassen te produceren voor de rechtstreekse verkoop aan restaurants en consumenten.

Den Food Bosch

Het voedselbos is een initiatief van de Stichting Den Food Bosch, die tot doel heeft aan te tonen hoe je commercieel succesvol kunt zijn met het telen van voedsel in een écht duurzaam systeem op basis van ecologische successie en biodiversiteit. Bovendien is het de bedoeling om via onderzoek en educatie de kennis over voedselbossen te verdiepen en verspreiden. Het land wordt gepacht van Waterschap de Dommel.

Als beheerder van Volmeer werk je aan de toekomst van de landbouw. Je zet je in voor het verbouwen van een diversiteit aan voedzame gewassen.

Meer weten, kijk dan op de site van Den Food Bosch of lees het functieprofiel.

Tags:

Neem contact op

Laatste nieuws

 • Nieuws
  17 april 2024 Henk Leenders en Angelique Heijnen: Nieuwe leden Raad van Toezicht
 • Nieuws
  12 april 2024 Terug bij de startlocatie van Plan Boom
 • Nieuws
  05 april 2024 Maak nú scherpe keuzes voor de toekomst van Brabant: reactie BMF op Perspectiefnota 2025
 • Nieuws
  26 maart 2024 Gedreven Brabanders duiken in de omgevingswet met training ‘Vergroen je buurt met de omgevingswet’
 • Nieuws
  25 maart 2024 Verbinding en inzichten bij coalitiedag Boer&Buur met natuur

Meer nieuws