FoodUp! Live: praat mee over de toekomst van ons voedsel

mei 3, 2017

FoodUp! Live: praat mee over de toekomst van ons voedsel

Ben jij in je dagelijks leven of professioneel bezig met eten, maar raak je soms in de war van alle mogelijkheden en alternatieven? Wil je ook weten hoe jouw voedselkeuze bijdraagt aan hoe we in de toekomst eten?

Kom naar FoodUp! Live. In drie talkshows schetsen we een aantal belangrijke voedselproblemen en gaan we in gesprek over mogelijke oplossingen. Hoe zijn verschillende problemen ontstaan en hoe helpen we de transitie voorwaarts? Ogenschijnlijk ver uit elkaar staande ondernemers uit Brabant presenteren hun eigen oplossingen en vragen jouw hulp. Iedere avond heeft haar eigen thema:

FoodUp! Live #1: Brabants Worstenbroodje of Wereldburger?
– 23 mei 2017, 19:30 – 21:30; Koudijs Kafe, Mengfabriek, Den Bosch
Dilemma’s in de supermarkt: liever een in september geoogste appel dan een Nieuw-Zeelandse kiwi in het seizoen? Lokaal en kleinschalig geproduceerd vlees of concurrerend op de wereldmarkt? Kunnen we inzetten op lokaal én mondiaal blijven denken?

Meld je hier aan!

In het najaar volgen nog:

FoodUp! Live #2: Van Broodje Bal naar Konijnenvoer
– 14 september 2017, 19:30 – 21:30; Koudijs Kafe, Mengfabriek, Den Bosch
De boodschap ‘minder maar, beter vlees eten’ lijkt steeds meer mainstream te worden. Wat bedoelen we precies met ‘beter vlees’? En wordt het Brabants worstenbroodje een Brabants insectenbroodje?

FoodUp! Live #3: De één zijn troep, de ander zijn goed
– 16 november 2017, 19:30 – 21:30; Koudijs Kafe, Mengfabriek, Den Bosch
Eén derde van ons voedsel komt in de afvalbak terecht. Kan afval niet als grondstof dienen? Het sluiten van kringlopen lijkt een oplossing hiervoor. Wat zijn daadwerkelijk de cijfers, wat zijn onze grootste uitdagingen en wat kun je zelf doen?