Gedeputeerde Van den Hout neemt petitie tegen verharding Roovert in ontvangst

april 20, 2016

Gedeputeerde Van den Hout neemt petitie tegen verharding Roovert in ontvangst

Foto: Jos Sibum

De Roovert is een van de mooiste grensoverschrijdende natuurgebieden van Brabant en zeer geliefd bij wandelaars en fietsers. Om verharding van dit waardevolle zandpad te voorkomen, zijn een aantal inwoners van de gemeente Hilvarenbeek, in samenwerking met Stichting Dorspbehoud, HOI Werkt, VNM en de BMF een petitie gestart.

Maandag nam gedeputeerde Van den Hout deze petitie van actiegroep ‘Laat de Roovert Met Rust’ in Goirle in ontvangst. 1160 mensen ondertekenden deze petitie. De actiegroep hoopt dat de provincie de verharding van de weg tussen Hilvarenbeek en Poppel tegenhoudt. Gedeputeerde Van den Hout noemt het plan voor de verharding van de Roovert ‘gekkenwerk’. Van den Hout wil gaan kijken of er mogelijkheden zijn om het plan van de gemeente Hilvarenbeek tegen te houden.

De Roovert is een gebied met kwaliteiten in superlatieven. Het is een waardevol natuurgebied van de EHS, deels internationaal beschermd N2000-gebied, attentiegebied EHS, stiltegebied, een aardkundig waardevol gebied en een cultuurhistorisch waardevol gebied. Er zijn steeds minder van deze waardevolle onverharde paden. Het gebied is van belang voor de biodiversiteit en herbergt een grote soortenrijkdom. Geen wonder dat het gebied erg populair is voor fietsers en wandelaars. Wij hopelijk op een mogelijkheid om het plan van de gemeente Hilvarenbeek tegen te houden!