GoodFoodClub.nu: jouw startpunt voor duurzaam en lokaal voedsel

juli 4, 2019

GoodFoodClub.nu: jouw startpunt voor duurzaam en lokaal voedsel

Brabanders worden steeds bewuster als het aankomt op voedsel, gezondheid en voedselverspilling. We eten minder vlees, er zijn tal van initiatieven tegen voedselverspilling en we kopen vaker lokale en seizoensgebonden groenten. Voor deze bewuste Nederlanders hebben we de ‘GoodFoodClub.nu’ gelanceerd.

De GoodFoodClub.nu is een club om lokaal en duurzaam voedsel op de kaart te zetten. Het is de plek voor de duurzame en lokale aanbieders en consumenten om samen te komen.

Samen met je vrienden naar een boerendiner bij de boer? Een kookworkshop bij een restaurant die duurzaam voedsel serveert? Fruit plukken uit een voedselbos? Een landwinkel met leuke aanbiedingen in het weekend? Op GoodFoodClub.nu vind je het allemaal.

De site is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties. Ze willen er voor zorgen dat meer mensen kiezen voor duurzaam, gezond en lokaal voedsel. Het moet een echte club worden van mensen die gezonder, langer, lekkerder en duurzamer willen leven en eten. En die daar ook meteen mee aan de slag kunnen en elkaar ontmoeten tijdens events en duurzame initiatieven in de buurt.

Lokaal en duurzaam
Brabanders worden steeds bewuster als het aankomt op voedsel, gezondheid en voedselverspilling. En terecht, want het heeft een enorme impact op het milieu. Het produceren van eten en drinken kost veel grondstoffen en energie en er gaat natuur verloren. Maar liefst 20% tot 35% van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan ons vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen. En je slaat 2 vliegen in 1 klap, want duurzamer is in veel gevallen ook nog eens gezonder!

Wil je weten welke voedselproducenten er te vinden zijn in Brabant of een andere provincie? Kijk dan bij onze aanbieders. Het aantal aanbieders wordt in de zomer van 2019 nog flink uitgebreid. Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten op het gebied van duurzaam en lokaal eten.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

 

Ben je zelf producent in Brabant en wil je ook een plekje op de site? Neem dan contact op met Jesper Bekkers.

Tags:

Neem contact op